Normiranci lahko uveljavijo oprostitev prispevkov

Fizične osebe z dejavnostjo-normiranci, katerim je prispevke na podlagi protikorona ukrepov za obdobje marec-maj 2020 plačala država, lahko po najnovejšem tolmačenju FURSa uveljavijo oprostitev prispevkov za socialno varnost. Navedeno pomeni, da se v davčnih obračunih, oddanih za leto 2020, oproščeni prispevki lahko izvzemajo iz davčnega obračuna. Zavezanci, ki so že oddali letne davčne obračune za leto 2020 (rok je bil 30.4.2021) bodo lahko prek sistema eDavki ponovno oddali obračun kot popravek. Oddaja popravka obračuna je prostovoljna, prinaša pa ugodnejšo davčno obravnavo.  Če želite oddati popravek obračuna, morate v eDavkih odpreti že oddan obrazec obračuna DDD-DDD in vnesti znesek oproščenih prispevkov za socialno varnost. Na ta način boste torej oproščene prispevke izvzeli iz prihodkov. 

 

Za podrobnosti poglejte:
https://www.gov.si/novice/2021-05-07-sprememba-veljavnosti-stalisca-glede-davcne-obravnave-oprostitev-prispevkov-za-socialno-varnost-pri-normirancih/
 

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.