VABILO NA DELAVNICE: Izboljšanje tržnega položaja kmetij in ekonomika pridelave

Nazaj

Splošno

06. maj. 2022

Vabljeni na delavnice v sklopu Javnega naročila: Izvedba demonstracijskih projektov razvoja dopolnilnih dejavnosti, podjetništva in trženja na kmetijah »Izboljšanje tržnega položaja kmetij in ekonomika pridelave«.

Delavnice s pričetkom ob 9.00 uri bomo izvedli v sredo, 18. maja, na sedežu Zavoda, na Vinarski ulici 18, Maribor.

Namen delavnic je izobraziti kmetovalce za uporabo ekonomike pri trženju izdelkov/pridelkov s kmetije. Dobro gospodarjenje je ključni dejavnik uspeha vsake kmetije. Kmetijstvo spremljajo naslednji dejavniki: več mehanizacije, večanje velikosti kmetij, sprejemanje novih proizvodnih tehnologij, rastoče kapitalske naložbe na delavca, več izposojenega denarja ali najetih kreditov, nove tržne alternative in povečano poslovno tveganje. Najpomembnejši cilj vsakega gospodarja pa je maksimiranje dobička oziroma svojih koristi. V nadaljevanju je predstavljen koncept stroškov in kalkulacije stroškov.

Delavnico bomo izvedli s pomočjo spletnega orodja Farm manager in vas naučili določiti ceno izdelkom, zato je zaželeno, da prinesete s seboj prenosne računalnike.

Prijave na delavnice zbira po elektronski pošti Martina Gomzi martina.gomzi@kmetijski-zavod.si

VABLJENI. 

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.