Delovna pokušnja vina

Nazaj

Vinogradništvo in vinarstvo

24. december. 2020

Cilj vinogradnika in vinarja je pridelati in ponudili dobro vino, zato je potrebno redno spremljanje razvoja vina. Tako mora vsak kletar dobro poznati značilnost mošta in vina posameznih sort, ki jih neguje. Poznati mora pozitivne lastnosti, kakor tudi pomanjkljivosti, napake in bolezni.

Za kletarja praktika je senzorična pokušnja, imenovana tudi delovna, najbolj primeren način ugotavljanja stanja vina. Je tudi najbolj hitra in zanesljiva metoda. V nadaljevanju bomo na kratko predstavili pokušnjo in ocenjevanje vina.

Preberi več

Ne zamudite

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.