Festival Dobrote slovenskih kmetij

Festival Dobrote slovenskih kmetij bo potekal od 3. do 5. septembra.

Priprave na Dobrote slovenskih kmetij kljub težavam, ki jih povzročajo zdravstvene razmere in temu primerni ukrepi, potekajo nemoteno.

Ocenjevanja dobrot so v polnem teku in pričakujejo, da bodo z vsemi ocenjevanji končali že maja. Vsem kmetijam, ki so letos prijavili svoje izdelke v oceno (teh je 980 v 15 kategorijah), bodo takoj po končanih ocenjevanjih poslali ocene, da bodo te lahko pri prodajo že uporabile nove znake dobrot.

Bistvo ocenjevanj oziroma Dobrot slovenskih kmetij je namreč prav v tem, da lahko kmetije s pomočjo strokovnih ocen izboljšajo kakovost svojih izdelkov. Boljša kakovost, na katero opozorijo z uporabo znakov, ki jih prejmejo kmetije, pa lahko omogoči tudi boljšo prodajo.  

So pa organizatorji glede na trenutno stanje v državi in v želji, da bi zaključni festival potekal v neokrnjeni obliki, prestavili datum prireditve na prvi konec tedna v septembru, od 3. do 5. septembra.

Na festivalu naj bi tako razglasili rezultate, podelili priznanja, del dobrot pa se bo lahko tudi poskusilo in kupilo na stojnicah. Hkrati bodo izvedli tudi strokovni posvet, kjer bodo dali poudarek na slovenski gastronomiji, ki se naslanja na slovenski izvor porekla hrane, predvsem na dobrote slovenskih kmetij.

Vir: KGZS

 

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.