FADN knjigovodstvo

FADN knjigovodstvo - podatke v excelove tabele je potrebno vpisovati vsak mesec sproti
 
Vse kmetije, vzorčne kmetije in tiste, ki so kandidirale na razpise iz kmetijstva (obvezniki) ter so vključene v FADN knjigovodstvo, so obvezne v začetku leta izpolniti popisni list, v katerem se vpisujejo osnovni podatki o kmetiji, splošne podatke o kmetiji in kmetijska zemljišča v uporabi iz subvencijske vloge za preteklo leto. Zraven tega naštejemo delovno silo na kmetiji in povprečno opravljene delovne ure v preteklem letu. 


Za kmetije ki vodijo FADN knjigovodstvo že več let se vpisujejo samo spremembe pri gospodarskih poslopjih, mehanizaciji, trajnih nasadih. Vpišemo še zaloge kupljenega materiala na dan 31.12. ter zneske neposrednih in prejetih investicijskih podpor za preteklo leto. 


Popisni list se izpolni vsako leto v začetku leta. Vsak mesec je potrebno v excelove tabele vpisovat denarno poročilo in poročilo o pridelkih, živini in delovni sili. V denarno poročilo vpisujemo vse prihodke in odhodke, ki se nanašajo na kmetijsko proizvodnjo. Ne pozabimo vpisovat stopnje DDV-ja kot tudi količine kupljenega materiala. 


Vsak račun ne rabimo pisati posebej ampak seštejemo račune ( npr. nafta, bencin, veterinarske storitve… ) za celi mesec in vpišemo skupno količino in znesek. Ne vpisujemo izdatkov za gospodinjstvo. V poročilo o pridelkih živini in delovni sili pa vpisujemo gibanje živine po kategorijah, ki jih imamo na kmetiji, opravljene ure za delo na kmetiji ter pridelano in porabljeno količino doma pridelanih proizvodov za krmljenje živine. 


Vsi, ki vodite FADN knjigovodstvo vas pozivamo, da za leto 2021 redno oddajate poročila, da vam bo zagotovljena obdelava podatkov pravi čas. 
 

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.