Začetek delovanja aplikacije Sopotnik

Spletna aplikacija SOPOTNIK omogoča na osnovi pogostih, brezplačnih posnetkov visoke ločljivosti spremljanje stanja na kmetijskih površinah skozi celotno rastno obdobje (na primer oranje, rast, setev in košnjo). Prednost aplikacije je možnost sprotnega spremljanja sprememb stanja na kmetijskih površinah in posledično zmanjšanje števila kontrol na kraju samem. Nosilcem kmetijskih gospodarstev je omogočen vpogled v obravnavo njihovih vlog oziroma zahtevkov.

SOPOTNIK zagotavlja transparenten proces, ki nosilcem kmetijskih gospodarstev omogoča informacije o njihovih vlogah oziroma zahtevkih. Vpogled, ki je na voljo, istočasno nudi nosilcem tudi pomoč pri upravljanju kmetijskih gospodarstev.

Pilotni projekt tudi omogoča učinkovito komunikacijo med Agencijo in nosilci kmetijskih gospodarstev za morebitna opozorila, obvestila, povratne informacije in pojasnila. Namen je pravočasno urediti morebitna potencialna neskladja ali pomanjkljivosti na zahtevkih zbirnih vlog. Spletna aplikacija SOPOTNIK je plod sodelovanja med uslužbenci Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja in zunanjim izvajalcem.


Do aplikacije SOPOTNIK in več informacij v povezavi z njo lahko dostopate na spodnji povezavi: vpogled v podatke satelitskega spremljanja površin (aplikacija SOPOTNIK).

Aplikacija SOPOTNIK je dostopna z uporabniškim imenom in geslom in je namenjena nosilcem kmetijskih gospodarstev, ki so uporabniška imena in gesla za vstop v aplikacijo prejeli že ob oddaji zbirne vloge (na tisku Aplikacija SOPOTNIK).

Svetovalna služba
 

Ne zamudite

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.