Vlaganje zahtevkov za vračilo trošarine za kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo od 1. 1. 2022 le še elektronsko

Nazaj

Splošno

19. januar. 2022

Vlaganje zahtevkov za vračilo trošarine za kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo od 1. 1. 2022 le še elektronsko.

Od 1. januarja 2022 je vlaganje vseh zahtevkov za vračilo trošarine, tudi za gorivo porabljeno za pogon kmetijske in gozdarske mehanizacije, mogoče le še v elektronski obliki. Zahtevek v elektronski obliki se po 1.1.2022 vloži tudi za vračila, ki se nanašajo na davčno obdobje leta 2021, oziroma za porabljeno gorivo v letu 2021 za fizične osebe, ki zahtevek vlagajo enkrat letno. Elektronski zahtevek za vračilo trošarine se vloži v informacijski sistem za predložitev dokumentov s področja trošarin (IS E-TROD), do njega pa se dostopa prek sistema eDavki. V sistem je vstop mogoč z uporabniškim imenom in geslom ali s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Za vlaganje elektronskih zahtevkov je mogoče pooblastiti tudi drugo osebo, tako fizično kot pravno, na primer kmetijsko gozdarski zavod.

V kolikor nameravate za vložitev zahtevka pooblastiti svojega kmetijskega svetovalca oz. kmetijski zavod, je potrebno predhodno izpolniti pooblastilo. Pooblastilo je preizpolnjeno, v rubriko Podatki o pooblastitelju vpišete le svoje podatke in se na dnu podpišete . Izpolnjeno pooblastilo lahko po e-pošti pošljete svojemu svetovalcu, lahko pa obrazec izpolnimo skupaj ob vložitvi. 

Pooblastilo najdete TUKAJ.

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.