Predstavitev Načrta izrednih ukrepov za zlato trsno rumenico

Zlata trsna rumenica je neozdravljiva bolezen trte, ki jo povzroča karantenska fitoplazma Grapevine flavescence dorée (FD).  Pridelek v okuženih vinogradih je slabši po kakovosti in količini, okužene trte lahko v nekaj letih propadejo.  Bolezen se v vinogradih zelo hitro širi s pomočjo prenašalca ameriškega škržatka. Bolezni ni mogoče zdraviti, ampak le preprečevati, in sicer z odstranjevanjem obolelih rastlin in zatiranjem ameriškega škržatka. 

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), vas vabi na predstavitev 'Načrta izrednih ukrepov za zlato trsno rumenico (Grapevine flavescence dorée)' v Sloveniji, ki bodo v četrtek, 23. junija 2022 ob 10.00 uri preko spletne povezave: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_ks64NojyS4-9Cof1WYUagA 

Vabljeni.

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.