OBVESTILO: Sektor žit je vstopil v shemo izbrana kakovost

Nazaj

Poljedelstvo

01. avgust. 2023

Z dnem, 6. 6. 2023 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano priznalo označbo »izbrana kakovost« z navedbo države pridelave in predelave (Slovenija) za sektor žit. Sedaj je v shemo »izbrana kakovost«, zraven sektorjev mesa (goveje, prašičje, perutninsko, drobnica), mleka in sadja, vstopil tudi sektor žit.

Pripravljena je  specifikacija, kjer so natančno predpisani pogoji pridelave in predelave žit in ajde (kolobar, obdelava tal, gnojenje, varstvo rastlin, žetev, parametri kakovosti, skladiščenje pri pridelovalcu in predelovalcu) ter predelava, trženje, vodenje evidenc in nadzor.

Več informacij je na voljo tukaj.

SPECIFIKACIJA IZBRANA KAKOVOST - Pridelava in predelava žit in ajde: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, koruza, proso, ajda, je na voljo tukaj.

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.