Demonstracijski projekt SKLOP F – OBNOVA NARAVNE TRAVNE RUŠE Z VSEJAVANJEM

Nazaj

Javno kmetijsko svetovanje

05. september. 2023

Vabimo vas na demonstracijski projekt SKLOP F – OBNOVA NARAVNE TRAVNE RUŠE Z VSEJAVANJEM, ki je organizirano skupaj Kmetijsko gozdarskim zavodom Celje v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja. Strokovno srečanje je financirano iz Programa za razvoj podeželja in je za udeležence brezplačno.
 
v sredo, 20. septembra 2023. OB 9:30
 
Dobimo se ob 9:30 na turistični kmetiji Vališer, Sv. Duh na Ostrem Vrhu 35, kjer bo potekal teoretični del, demonstracijski prikaz pa bo na sosednji kmetiji Dajčman.
 
V okviru  teoretičnega dela vam bosta specialist za travništvo in pašništvo Anton Zavodnik (KGZ LJ)  in specialist za poljedelstvo Timotej Horvat (KGZ MB) predstavila: 
•    vpliv podnebnih sprememb na travno rušo,
•    vzroke za slabo travno rušo in možne rešitve za izboljšanje,
•    rezultate prikazov vsejavanja in primerjavo uspešnosti jesenskega in spomladanskega vsejavanja izvedenega v letu 2022 in 2023
 
Program bomo nadaljevali na kmetiji Dajčman, kjer bomo pogledali kako uspešno je bilo vsejavanje v različnih terminih in kjer bo gospodar ponovno za vas izvedel prikaz vsejavanja. Ekološka govedorejska kmetija Dajčman leži na nadmorski višini cca 800m in se ukvarja s prirejo mleka. Skupno obdelujejo dobrih 37 ha kmetijskih površin, od tega 26 ha trajnih travnikov. Travno rušo redno dosejavajo in imajo lastno sejalnico za direktno setev v trajno travinje. Poleg ekološkega kmetijstva so vključeni so tudi v ukrep dobrobit goveda – paša. 
Na dogodku bo poskrbljeno za toplo malico, ki bo za udeležence z registriranim KMG brezplačna.
 
Za udeležbo je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oz. do 18. 9. 2023.
 
PRIJAVE
Prijavite se z e-pošto na naslov maja.vodopivec@kmetijski-zavod.si ali po telefonu na številki 02 228 49 48 / 041 817 675
 

Več informacij pa v vabilu TUKAJ. 

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.