Glasovanje za inovativni mladi kmet - kmetica 2021 se je začelo

Nazaj

Javno kmetijsko svetovanje

13. oktober. 2021

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije skupaj z Zvezo slovenske podeželske mladine (ZSPM) v oktobru organizira že 13. izbor nosilca naziva Inovativni mladi kmet - kmetica (IMK 2021).

IMK je izbor tistih inovativnih mladih kmetov ali kmetic, ki prepričajo s svojimi idejami v kmetijstvu, gozdarstvu ali ribištvu. Zaključi se s podelitvijo naziva najboljšemu kandidatu po seštevku ocen strokovne komisije (kar predstavlja 70%) in rezultatov spletnega glasovanja (30%). Namen prireditve je podpirati inovativnost med mladimi v kmetijstvu, gozdarstvu ali ribištvu ter spodbuditi prenos znanja in promocijo kmetijstva.

Spletno glasovanje je bil na pobudo podeželske mladine uvedeno v izbor z namenom predstavitve kandidatov, širjenja njihovih idej med  ljudi, promocije kmetijstva, mladih kmetov in njihovega poguma ter inovativnih idej. Letos smo predstavitve pripravili skupaj z ekipo RTV Slovenija (oddaja Ljudje in zemlja). 
Glasujete tako, da si ogledate video predstavitve vseh 11 kandidatov za naziv IMK 2021 in na dnu strani oddate svoj glas tistemu kandidatu, ki vas je s svojo inovativno idejo najbolj prepričal. Glasovi se zbirajo prek e-naslovov.

Z enim e-naslovom lahko glasujete le enkrat na dan, vse dni trajanja spletnega glasovanja. Glasovanje se je začelo v nedeljo, 10. oktobra,  in bo zaključeno v nedeljo, 17. oktobra, ob 23.59. Šteli bodo samo glasovi prejeti prek e-naslovov. Število deljenih objav na socialnih omrežjih ne bo upoštevano (bo pa zagotovo pripomoglo k številu glasov).

Naš Kmetijsko gozdarski zavod Maribor je prijavil, kandidatki, sestri Katjo in Barbaro LEBER VRAČKO, po poklicu pravnici, kateri je podeželski mir in fleksibilnost dela na kmetiji pripeljala nazaj, na vinogradniško in živinorejsko kmetijo njunih staršev. 

V letu 2017 so se člani družine dogovorili za razdelitev kmetije na dva dela. Vsaka od sester kmetuje na svojem delu kmetije in vsaka posebej razvijata eno od panog. Barbara je prevzela del kmetije, ki sodi v mlečno proizvodnjo z rejo krav molznic. V prihodnosti želi Barbara iz stare kleti oblikovati sirarno, da bo lahko izpopolnila svoje mlečne izdelke. Katja je lastnica vinogradov in je v gradnji novega objekta s kletjo in degustacijskim prostorom. Kmetija bo v okviru turistične kmetije s fiksnim odpiralnim časom nudila gostom hrano s poudarkom na lokalnih jedeh in degustacije iz domače kmetije. Na izbor sta se prijavili s posebnim izdelkom – slamice iz ržene slame.

Kdo bo prejel laskavi naslov IMK 2021, bomo izvedeli na podelitvi, ki bo 22. oktobra v Predsedniški palači v Ljubljani. Zaradi omejitev boste lahko vsi spremljali prenos prek FB strani ZSPM in KGZS. Ta dan se bodo kandidati predstavljali na sejmu Narava in zdravje v sklopu stojnice Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer boste lahko izvedeli več o njihovih izdelkih. 

Glasovanje za IMK

VIR: https://zspm.si/glasovanje-imk-2021/ 
 

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.