Obvestilo prispevek

Nazaj

Splošno

29. september. 2020

Maribor, 29. 9. 2020

OBVESTILO o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo
od 1. 10. 2020 dalje za sektorja mleka in mesa

Ministerstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo na podlagi Odredbe o Programu promocije sektorja mleka za obdobje 2020-2022 in Odredbe o Programu promocije sektorja mesa za obdobje 2020 2022 v septembru objavilo Naznanilo o prejetju sklepa, kar pomeni, da se bo obvezni prispevek za oba sektorja začel obračunavati od 1. oktobra 2020 dalje.

OBDOBJE PLAČEVANJA PRISPEVKA
Zavezanci so dolžni obvezni prispevek za promocijo v sektorju MLEKA in MESA (govedo in perutnina) obračunavati za obdobje od 1. 10. 2020 do 31. 12. 2022. Prispevek se lahko obračunava ali mesečno (do 20. v mesecu za pretekli mesec) ali letno (do 31. 1. za preteklo leto) od količin predelanega slovenskega mleka oziroma števila zaklanih živali (govedo in perutnina) v tem obdobju.

NOVOST: ELEKTRONSKI VNOS OBRAZCEV!
Zavezanci boste morali obvezno poročati v NOVO elektronsko aplikacijo Evidenca plačila
prispevka za promocijo (Aplikacija EZPP).
Aplikacija EZPP (nadomestila bo stare ročne obrazce) bo dostopna preko spletne strani: https://www.nasasuperhrana.si/ in bo predvidoma delujoča sredi meseca oktobra 2020. V Aplikacijo EZPP lahko vstopate ALI s kvalificiranim digitalnim potrdilom (certifikatom)* ALI s prijavo preko sms PASS 2** (enkratno geslo poslano preko sms).

Kako pridobiti KVALIFICIRANO DIGITALNO POTRDILO ali smsPASS?

V kolikor še nimate kvalificiranega digitalnega potrdila, lahko kvalificirano digitalno potrdilo SIGEN-CA brezplačno pridobite tako, da izpolnite vlogo na portalu e-uprava (https://www.sitrust. gov.si/sl/obrazci/sigen-ca/sl/fizicne-osebe/zahtevek-za-pridobitev-spletnega-kvalificiranegadigitalnega- potrdila-za-fizicne-osebe/ in jo osebno oddate na Upravni enoti (prijavna služba SITRUST).
Če pa želite za prijavo uporabljati smsPASS, ga lahko aktivirate:

  • na podlagi obstoječega kvalificiranega digitalnega potrdila ali
  • z obiskom upravne enote (prijavna služba SI-TRUST), ki bo preverila vašo identiteto in jo povezala z vašo telefonsko številko.

Pripravila:
Martina Gomzi, mag. kmet
Terenska kmetijska svetovalka I,
Svetovalka za dopolnilne dejavnosti in kmečko družino

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.