Objavljena pravilnik in tehnološka navodila o integrirani pridelavi poljščin, zelenjave, hmelja, sadja in oljk ter grozdja

V petkovem Uradnem listu RS številka 31/2023 sta bila objavljena Pravilnik o integrirani pridelavi poljščin, zelenjave, hmelja, sadja in oljk ter grozdja in tehnološka navodila za integrirano pridelavo poljščin, zelenjave, hmelja, sadja in oljk ter grozdja kot priloge k pravilniku.

Pravilnik ureja način in postopke integrirane pridelave kmetijskih rastlin, kontrolo, certificiranje in označevanje ter promet integriranih pridelkov. Tehnološka navodila vsebujejo ukrepe za izvajanje integriranega načina pridelave kmetijskih rastlin, ki so razdeljeni na zahteve, priporočila in prepovedi. Cilji, ki se jih zasleduje z  integrirano pridelavo, so: uravnoteženo izvajanje agrotehničnih ukrepov, nadzorovana uporaba gnojil in fitofarmacevtskih sredstev, pospeševanje in ohranjanje biotske raznovrstnosti z ustreznimi metodami varstva rastlin ter kontrolirana pridelava in certificiranje pridelkov, kar omogoča sledenje v prometu in obenem daje potrošnikom zagotovilo, da proizvodi ustrezajo višjim standardom kakovosti.

Pravilnik in tehnološka navodila so na voljo TUKAJ

-  TEHNOLOŠKA NAVODILA ZA PRIDELAVO POLJŠČIN (priloga 1) so na voljo TUKAJ.

-  TEHNOLOŠKA NAVODILA ZA PRIDELAVO ZELENJADNIC (priloga 2) so na voljo TUKAJ.  

-  TEHNOLOŠKA NAVODILA ZA PRIDELAVO SADJA in OLJK (priloga 4) so na voljo TUKAJ.

-  TEHNOLOŠKA NAVODILA ZA PRIDELAVO GROZDJA (priloga 5) so na voljo TUKAJ.

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.