Vinarska ulica 14 Maribor / Telefon: 02 228 49 00 / Fax: 02 251 94 82 / info@kmetijski-zavod.si
Facebook / Ponedeljek, 06.04.2020 /

Novosti


ZATIRANJE PLEVELOV V ŽITIH SPOMLADI
12.03.2020 Poljedelstvo

Jesenski posevki žit so v fazi razraščanja (BBCH 21-26), nekateri že imajo zasnovo klasa, kar pomeni začetek kolenčenja (BBCH 30), pleveli se tudi razvijajo. Najpogostejši pleveli na posevkih žit so:škrlatno rdeča mrtva kopriva, navadna zvezdica, jetičniki, poljski mak, plezajoča lakota, razne križnice, med ozkolistne plevele pa sodi navadni srakoperec, stoklase idr.

Če niste v jeseni uporabili herbicidov, priporočamo spomladansko zatiranje plevelov. Pri uporabi herbicidov v spomladanskem času moramo biti pozorni na dnevne in nočne temperature zraka. V času škropljenja naj bodo dnevne temperature vsaj nad 5 ºC, priporočena je 8 – 10 ºC, nočne morajo biti nad 0 ºC.

E-pošta

Želite prejemati občasna e-sporočila kmetijskega-zavoda.si?

}}prijavite se
Anketa

Kje nabavljate kmetijske pridelke za osebne potrebe?

V supermarketih

Na tržnici

Na Eko tržnici

Pri kmetu doma

Pridelam sam

(Rezultati)
Naključna fotografija
Agroekonomika, načrtovanje in gradnje
}}podrobno
Dobrote podezelja
 JABOLČNO VINO NA JABOLČNI POTI
KMETIJSKO OKOLJSKA IN PODNEBNA PLAČILA 2015-2020
PRP 2014 -2020
Kupujmo domače
Degustac_prostor
Toti LAS 1 -Horvat
Beljakovine
Trin
Alpjobs
Pilotni projekt - male kmetije
Koruzni oklasek
Produkcija SloVino.com