Letošnja kampanja zbiranja vlog za kmetijske subvencije se bo začela 31. marca.

 

Z 31. marcem 2023 se je začela nova kampanja zbiranja vlog za kmetijske subvencije iz novega programskega obdobja 2023-2027. Vloge morajo kmetovalci oddati do 10. julija 2023. Nosilci kmetijskih gospodarstev bodo morali vloge oddati elektronsko, pri tem pa jim lahko pomagajo v kmetijsko svetovalni službi.

Z letošnjim letom se začenja izvajanje novega Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023-2027 (SN SKP) za Slovenijo in s tem novih intervencij (do sedaj »ukrepov«). Razlog za nekoliko kasnejši začetek kampanje je v nujnosti ustrezne priprave vseh potrebnih nacionalnih pravnih podlag in programskih orodij za vlaganje zbirnih vlog ter tudi v nujnosti dobre predstavitve novosti in sprememb pri izvajanju intervencij SN SKP vsem deležnikom.

Pred oddajo zbirne vloge je treba preveriti urejenost podatkov v Registru kmetijskih gospodarstev (RKG). Podatki o urejenosti GERK-ov so dostopni tudi na javnem pregledovalniku RKG. Podatki v RKG se urejajo na upravnih enotah. 

 

 

Seznam vseh usposabljanj je na voljo TUKAJ.


 

DODATNE INFORMACIJE, ZAKONODAJA, NAVODILA, NOVOSTI...

 

Na spletni strani Kmetijsko gozdraske zbornice Slovenije so na voljo dodatne informacije, zakonodaja, navodila, obrazci in predstavitve z izobraževanj.

 

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.