Nosilci dopolnilne dejavnosti morate svoj prihodek za lansko leto dostaviti na upravno enoto najkasneje do 30.junija 2021

Nosilci dopolnilne dejavnosti morate svoj prihodek za lansko leto dostaviti na upravno enoto najkasneje do 30. junija 2021.
 
Nosilec dopolnilne dejavnosti mora voditi knjigovodstvo. Letni dohodek iz dopolnilnih dejavnosti na kmetiji ne sme presegati treh povprečnih letnih plač na zaposlenega v Sloveniji v preteklem letu, na območjih z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost pa ne sme presegati petih povprečnih letnih plač na zaposlenega.
 
Ne glede na to, da nosilec dopolnilne dejavnosti vodi knjigovodstvo in oddaja bilance do 31. marca tekočega leta za predhodno leto, mora vsako leto do 30. junija na upravno enoto sporočiti dohodek iz dopolnilne dejavnosti na kmetiji na podlagi podatkov iz knjigovodstva.
 
Dohodki iz opravljanja dopolnilnih dejavnosti posameznih nosilcev se seštejejo na ravni kmetije.
 
Vodenje knjigovodstva in poročanje dohodka na upravno enoto ne veljata v primeru, če je dopolnilna dejavnost priglašena na Finančni upravi Republike Slovenije kot mali obseg prve stopnje predelave lastnih kmetijskih in gozdarskih proizvodov.
 

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.