Dobrote slovenskih kmetij

Nazaj

Javno kmetijsko svetovanje

11. oktober. 2021

Hrana, pridelana in predelana na slovenskih kmetijah je odličnost in privilegij, ki se potrjuje z nazivom Slovenija — Evropska gastronomska regija 2021. 

Z namenom približati kulinarično ponudbo slovenskih kmetij različnim ciljnim skupinam porabnikov, je bil zasnovan nov spletni portal in baza podatkov Dobrote slovenskih kmetij, namenjen kmetijam, ki svoje pridelke in izdelke tržijo. Vabimo vas, da ponudbo živil z vaše kmetije vnesete v bazo portala. V čem se portal Dobrote slovenskih kmetij razlikuje od že obstoječih? Baza podatkov portala je združljiva z različnimi sistemi, ki omogočajo predstavitev ponudbe. Sodelujočim kmetijam se tako odpirajo različne možnosti za prodajo v javne zavode, zadruge, trgovske ter HORECA sisteme. 

Na vašo željo, ki jo boste označili ob vpisu v bazo portala, bodo tako podatki o vaših izdelkih posredovani različnim prodajnim sistemom. Poleg tega portal omogoča razvrstitev živil po oznakah višje kakovosti in priznanjih ocenjevanj Dobrote slovenskih kmetij. Sodelovanje je za kmetije brezplačno, pogoj za vpis pa, da so živila pridelana in predelana na slovenskih kmetijah. 

Naš cilj je, da zgodba portala zaživi, da nam skupaj, tako pridelovalcem kot porabnikom, uspe ustvariti nov način razumevanja pomena trajnostno usmerjenega dela kmetov in pridelave domače hrane v neposredni bližini. Hrane najvišje kakovosti, ki je za pot od njive ali hleva do kuhinje potrebovala čas, ki se meri v urah in minutah ter ne v tednih in morskih miljah. Prebuditi zavedanje, da je najboljše blizu. 

Na portal se dostopa prek povezave: https://www.dobroteslovenskihkmetij.si/
 

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.