Poročanje dohodka iz opravljanja dopolnilnih dejavnosti na kmetijah

Kmetje, ki so nosilci dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, imajo le še do 30. junija čas, da lanski dohodek iz dopolnilnih dejavnosti sporočijo upravni enoti. 

Isti podatek so morali nosilci dopolnilnih dejavnosti do 30. marca že javiti finančni upravi (FURS) in če istega podatka do konca junija ne sporočijo še upravni enoti, jim ta lahko odvzame dovoljenje za opravljanje teh dejavnosti!

Nosilec dopolnilne dejavnosti mora voditi knjigovodstvo. Letni dohodek iz dopolnilnih dejavnosti na kmetiji ne sme presegati treh povprečnih letnih plač na zaposlenega v Sloveniji v preteklem letu, na območjih z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost pa ne sme presegati petih povprečnih letnih plač na zaposlenega.

Dohodki iz opravljanja dopolnilnih dejavnosti posameznih nosilcev se seštejejo na ravni kmetije.
 
Vodenje knjigovodstva in poročanje dohodka na upravno enoto ne veljata v primeru, če je dopolnilna dejavnost priglašena na Finančni upravi Republike Slovenije kot mali obseg prve stopnje predelave lastnih kmetijskih in gozdarskih proizvodov.

 

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.